Škola jahanja

Škola jahanja organizirana je u trajanju od 20 školskih sati (1 sat = 45 min). U sklopu škole uči se samostalno četkanje, sedlanje i uzdanje konja. Prvi sati su dijelom teorijski, a dijelom se održavaju na konju. U početku se radi na lonži i satovi su individualni, a nakon što jahač savlada samostalno kontrolirati konja u hodu i kasu pridružuje se u grupu koja je približno iste razine znanja. Jahač u sklopu škole nauči samostalno upravljati konjem u hodu, kasu i galopu. Nakon što usavrši sve navedeno može odabrati što želi dalje, da li nastaviti rekreativno jahati i poboljšati znanje zahtjevnijim vježbama u manježu ili se pridružiti grupama na terenskim jahanjima po prirodi.
Škola je namijenjena djeci od 8 godina naviše dok kod odraslih nema ograničenja.
Od opreme za jahanje početnicima treba udobna pamučna odjeća i cipele ili gležnjače sa ravnim đonom i malo povišenom petom radi sigurnosti i udobnosti jahanja. Kaciga je obavezna za sve polaznike, i u klubu imamo nekoliko različitih veličina tako da nije potrebno kupovati, dok je za one mlađe od 16 također obavezan jahaći zaštitni prsluk koje također imamo u klubu i koji stoje na raspolaganju našim jahačima. Intenzitet dolazaka je minimalno 2 puta tjedno. Za upis u školu obavezno članstvo u klubu.

Mala škola jahanja
Namijenjena je djeci od 5 do 8 godina starosti.
Satovi su u trajanju od 20 minuta i od jahača se ne očekuje samostalno spremanje konja, no kroz igru i učenje polako učimo djecu nazivima i pravilnom postavljanju istih na konja. Četkanje konjića je preporučljivo.
Djeca jašu na ponici Mazi i moguće nekom od većih konja. Satovi su izričito individualni, učimo osnove vođenja konja u hodu, vježbe ravnoteže i početke kaskanja, prvo na lonži, a kasnije i samostalno. Intenzitet dolazaka je minimalno 1 puta tjedno, a preporučljivo je i češće.

Za sve one koji nikad nisu, a žele osjetiti kako je to sjediti na leđima ovih divnih životinja, mogu se okušati u kratkoj šetnji na konju. Nema dobnih ograničenja, za djecu tu je naša ponica Maza, a za one veće uvijek se nađe konj koji karakterom i veličinom odgovara svim zahtjevima jahača. Trajanje jahanja je 10 minnuta, a prema dogovoru moguće je organizirati nekoliko ciklusa po 10 minuta. Nije potrebna nikakva posebna oprema, osim kacige koja se može posuditi i u klubu.

Cjenik

Cjenik možete preuzeti ovdje.